Verrassende perspectieven op fototentoonstelling New Voices II – Inside Outside

Deelnemers van New Voices II tijdens een workshop.

Met de tentoonstelling New Voices II in Atrium Den Haag (17 april – 10 mei 2024) presenteert RFG Magazine het werk van tien fotografen met wortels in vijf verschillende landen. Met hun foto’s dwingen de fotografen ons om door hun ogen te kijken naar Nederland. De beelden zijn soms intiem en teder, soms onthullend en confronterend, maar immer vanuit een verrassend perspectief: dat van de nieuwkomer.

De deelnemers aan dit project werkten als professioneel beeldmaker in hun land van herkomst (Iran, Jemen, Libanon, Moldavië en Syrië) of zijn in Nederland serieus aan de slag gegaan met fotografie. RFG Magazine ondersteunt mediaprofessionals met een vluchtelingenachtergrond bij hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. We hopen dan ook dat deze tentoonstelling nieuwe deuren opent voor de deelnemende fotografen.

De foto’s van New Voices II – Inside Out tonen verhalen van eenzaamheid, verwerking, kracht en schoonheid vanuit verschillende fotografische perspectieven. In samenwerking met de gemeente Den Haag vindt de expositie plaats in het Atrium van het Stadhuis (adres: Spui 70). Woensdag 17 april vindt de officiële opening plaats door Marwan Magroun, Fotograaf des Vaderlands, en wethouder Mariëlle Vavier. Daarna is New Voices II – Inside Out tot en met 10 mei te zien.

De expositie in Den Haag is het sluitstuk van een project van vijf maanden. De fotografen hebben in deze periode meerdere workshops gevolgd, met gastlessen van topfotografen Ilvy Njiokiktjien en Mona van den Berg.
Fotograaf des Vaderlands Marwan Magroun: “Foto’s zijn vaak politiek- of nieuwsgestuurd. Die gaan bijvoorbeeld óver nieuwkomers. Daarin worden ze neergezet als één grote groep. De afbeeldingen zijn vaak afstandelijk en registrerend, maar een mensenleven is veel complexer. Beeldmakers van verschillende achtergronden kunnen daar nuance in aanbrengen. Via hun blik op de wereld kunnen we ook anders naar onze eigen ideeën kijken en onszelf verrassen.”

Houd komende weken onze website en socials in de gaten voor interviews met de tien deelnemende fotografen.

Fototentoonstelling New Voices II – Inside Outside
Locatie: Atrium Den Haag (stadhuis), Spui 70
17 april t/m 10 mei 2024

Foto boven dit artikel: Deelnemers aan New Voices tijdens workshop met voormalig Fotograaf des Vaderlands Ilvy Njiokiktjien. Fotograaf: Rob Godfried.

Waardeer dit artikel!

Dit artikel lees je gratis. Vind je het artikel en onze inzet de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten blijken door een bijdrage. Zo help je onze journalisten en RFG Magazine.

Mijn gekozen waardering € -