Over Ons (RFG)

OVER RFG

Journalisten die vanuit een (levens)bedreigende situatie in hun land van herkomst naar Nederland gevlucht zijn, willen hier graag hun professionele activiteiten voortzetten. Bij hun pogingen deze wens te realiseren, ondervinden zij uiteenlopende belemmeringen. Allereerst is er sprake van een taalprobleem, vooral in het begin. Daarnaast is de journalistieke cultuur in ons land vaak sterk verschillend van die in het land van herkomst. Ten slotte speelt het ontbreken van een voor hen relevant netwerk een belangrijke rol. RFG Magazine helpt hen daarbij.
Het is een online tijdschrift en tevens stageplek, gemaakt door journalisten met een vluchtelingenachtergrond. Het is in 2017 opgericht in een samenwerking tussen het journalistieke freelancerscollectief De Coöperatie en ONfile, een organisatie die gevluchte journalisten en schrijvers helpt bij het opbouwen van hun carrière in Nederland. Uitgangspunt van RFG Magazine is de stemmen van de gevluchte journalisten te laten horen: in de mainstream media zijn ontelbare verhalen over vluchtelingen te lezen, maar nauwelijks verhalen die door vluchtelingen geschreven zijn. De vaak sterk persoonlijke verhalen in RFG Magazine bieden een uniek beeld door de ogen van nieuwkomers in onze samenleving. RFG Magazine kan voor de auteurs dienen als een springplank naar het publiceren in de reguliere media. Hiermee willen wij bijdragen aan een pluriforme tekst in de media. 

Meedoen?

RFG is altijd op zoek naar getalenteerde journalisten en redacteuren. Ben jij een journalist met een vluchtelingenachtergrond en heb je interesse voor ons te schrijven? Meld je dan hier aan. Of wil je graag als redacteur helpen met het redigeren van de stukken die we binnen krijgen? Klik dan hier voor het aanmeldformulier.

Herpublicatie

De stukken van RFG Magazine zijn beschikbaar voor opname in andere publicaties. Heb je een interesse een verhaal van ons over te nemen? Neem dan contact op via de contactpagina op onze site.