RFG Magazine is een online tijdschrift, gemaakt door journalisten met een vluchtelingenachtergrond. Het is in 2017 opgericht door journalistiek freelancerscollectief De Coöperatie en stichting ONfile. Sinds begin 2021 is RFG Magazine een onafhankelijke stichting.

RFG Magazine wil journalisten die vanuit een (levens)bedreigende situatie in hun land van herkomst naar Nederland gevlucht zijn, helpen om hier hun beroep voort te zetten. Dat doen we op verschillende manieren:

  • We koppelen gevluchte journalisten aan Nederlandse collega’s (‘buddies’).
  • We organiseren workshops en trainingen over vakinhoudelijke thema’s.
  • We bemiddelen bij stages, werkervaringsplekken en betaalde opdrachten.
  • We brengen het werk van onze journalisten onder de aandacht via ons eigen platform en via partnerorganisaties.   

Meedoen?

RFG is altijd op zoek naar getalenteerde journalisten en redacteuren. Ben jij een journalist met een vluchtelingenachtergrond en heb je interesse voor ons te schrijven? Meld je dan hier aan. Of wil je graag als redacteur helpen met het redigeren van de stukken die we binnen krijgen? Klik dan hier voor het aanmeldformulier.

Herpublicatie

De stukken van RFG Magazine zijn beschikbaar voor opname in andere publicaties. Heb je een interesse een verhaal van ons over te nemen? Neem dan contact op via de contactpagina op onze site.

Stichting RFG Magazine

Stichting RFG Magazine is gevestigd aan het Bos en Lommerplein 64, 1055EK te Amsterdam en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer: 81736703. Het RSIN nummer is: 862200891. Je kan RFG Magazine bereiken op [email protected]. Het beleidsplan van de stichting lees je hier.

Bestuursleden
Voorzitter: Jan-Jaap Hij
Penningmeester en secretaris: Merel Huisman
Algemeen bestuurslid: Maaike De Graaff

Het stichtingsbestuur heeft geen recht op een beloning of enige vorm van bezoldiging voor de werkzaamheden verricht in het kader van het bestuur.

Stichting RFG Magazine wordt gesteund door: