Hoe leer je de Nederlandse taal?

Veel vluchtelingen hebben tijd nodig om de Nederlandse taal te leren. Daar krijgen ze ongeveer drie jaar de tijd voor. Maar er zijn manieren om het proces te versnellen. Hieronder een aantal adviezen.

Ten eerste: probeer de Nederlandse taal te gebruiken in ontmoetingen en begroetingen en het voorstellen van jezelf.

Ten tweede: je zou ieder nieuw woord kunnen opschrijven in een speciaal daarvoor bestemd schrift, voor de Nederlandse taal, dit helpt bij het leren van iedere taal.

Ten derde: probeer Nederlands te praten met je Nederlandse vrienden met de nieuwe Nederlandse woorden die je geleerd hebt.

Ten vierde: wees niet bang om fouten te maken, het is normaal voor iemand die een taal aan het leren is.

Ten vijfde: probeer het Nederlandse nieuws te volgen of te lezen en de vertaling ervan.

Ten zesde: het is verplicht een brief van DUO in ontvangst te nemen (de Nederlandse overheid moet die verstrekken om de taal en de inburgering in de Nederlandse samenleving te leren) Probeer een voor jou geschikte school te zoeken, en schrijf je in en begin serieus aan de Nederlandse taallessen.

Ten zevende:  de voortgang: het leren van een taal is een altijd voortdurende bezigheid en daarom ben je dagelijks bezig met het leren van de nieuwe woorden die je iedere dag hoort.

Ten achtste: probeer positief bezig te zijn in je omgeving, zoek werk dat bij jou past of ga vrijwilligerswerk doen en geef een goed beeld van jouw land.

Inburgering in de Nederlandse samenleving vraagt van jou om niet alleen te blijven zitten maar dat je vrienden en kennissen  maakt. Je moet jezelf goed voorstellen, dat betekent geen traditie navolgen maar open staan voor de samenleving en ermee omgaan.

Beeld: Pixabay

Belal Islim is a Syrian refugee journalist in the Netherlands. He is 28 years old. Belal has BA in media / Faculty of Media - University of Damascus. He also has Master in Business adminstration / Syrian Virtual University.
Belas has worked as a journalist and website manager and lecturer at the Aleppo University \ Faculty of Education.