Eropuit!

Theatergroep Fada Theatre de verandering

Theater, muziek, kunst en poëzie, het komt in deze serie allemaal voorbij. Soliman Jarrouj trekt eropuit – met zijn camera in de aanslag – om verslag te doen van mooie culturele initiatieven die zijn opgezet door mensen met een vluchtelingenachtergrond. In deze fotoreportage geeft hij een inkijkje in het moois dat deze projecten te bieden hebben en op welke manier ze voor verbinding kunnen zorgen. 

Theatergroep Fada Theatre speelt het stuk Change

Theatergroep Fada Theatre speelt het stuk Verandering.
Voorstelling van Change in theater Parkvilla in Alphen aan den Rijn.

Onder leiding van de Syrische acteur Ahmad Al Harfi is de theatergroep Fada Theatre tot de Nederlandse kunstwereld toegetreden.

Het stuk gaat over een vrouw die gevlucht is voor de Syrische oorlog nadat haar man onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen. In haar nieuwe thuisland kan ze niet wennen aan de nieuwe omgeving en de afwezigheid van haar man. Ze zoekt daarop meteen psychiatrische hulp bij een gespecialiseerde arts die zich over haar ontfermt.

De titel van het theaterstuk verwijst naar de persoonlijkheidsverandering van de vrouw, die zij nodig heeft om te kunnen omgaan met het verlies van haar man.

تقدم فرقة فضا المسرحية عملها المسرحي الجديد(تغيير) على مسرح Parkvilla
, Alphen aan den Rijn

تواصل فرقة فضا المسرحية بقيادة الممثل أحمد الحرفي شق طريقها في الوسط الفني الهولندي.
تدور القصة حول إمرأة فرت من الحرب في سوريا بعد أن اختفى زوجها في ظروف غامضة.
تبدأ معاناة الزوجة في عدم تأقلمها مع غياب زوجها و الواقع الجديد. ثم تخضع لجلسات علاج نفسي على يد طبيب مختص.
يرمز عنوان المسرحية إلى التغيير المطلوب في شخصية هذه الزوجة لكي تقبل واقعها بعد فقدان زوجها.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Majalla.nl, een online magazine waar schrijvers en journalisten met een vluchtverleden begeleid werden bij het publiceren van artikelen in het Nederlands.

Soliman Jarrouj komt uit Syrië, maar woont sinds 2017 in Nederland. Zijn missie in het leven is om te zoeken naar overeenkomsten tussen culturen en menselijk gedrag. Daarnaast streeft hij naar gelijke kansen en rechten voor iedereen.