Een ‘vreemde’ arrestatie

Vertaling: Badr Abalhaj

Ik stak over naar de andere kant van de straat. Hij benaderde me vriendelijk en alsof hij mij sinds lange tijd kende. Hij droeg blauwe jeans boven zijn vlotte sportschoenen. Zijn waardevolle bovenlichaam gekleed in een wit overhemd. Waarom lachte deze onbekende mij toe?

Ik probeerde me voor de geest te halen wie hij kon zijn. Kende ik hem? Was ik hem eerder tegengekomen, dat hij met zo vriendelijk naar mij lachte?

Ik negeerde hem. Ik dacht dat de man zich vergist had, maar hij stak zijn hand uit om mij te begroeten. Ik reikte hem weifelend mijn hand. Hij greep hem stevig vast, draaide hem om en drukte een klein briefje in mijn handpalm. Daarna trok hij rustig zijn hand terug en liep weg. Op zijn gezicht nog dezelfde glimlach als toen hij aankwam.

Taleb Ibrahim is journalist and radiomaker at RNW Media. He is a coordinator for all Syrian affairs on hunasotak.com website and for Syrian partners and stakeholders in the region. Taleb is also a manager 'Ma3akom satellite channel'. He wrote four books: "Refugee - From Arbel to Amsterdam" (novel), "Ray of sunshine" (stories), "Quistions" (stories) and ''Contaminate words'' (poetry).