Ahmad, basisarts uit Syrië en student kunstacademie in Breda

Please go to your post editor > Post Settings > Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ahmad heeft een moeilijke tijd meegemaakt toen hij in Syrië was. Het leven daar na de oorlog is nooit meer mooi geweest. Ahmad is geboren in Damascus. Tot 2014 was hij arts en leefde hij onder de verstikkende deken van onvrijheid. De drang, energie en noodzaak voor verandering was enorm. Hij werd kunstenaar nadat hij naar Nederland kwam, nu voelt hij zich goed op zijn plek. ‘Ik voel me thuis hier in Breda en ik heb het zelfvertrouwen om gewoon mezelf te zijn. Ik blijf lekker dromen over een betere wereld’.

Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Bekijk de video.

Ahmad, basisarts uit Syrië en inmiddels student kunstacademie in Breda

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Majalla.nl, een online magazine waar schrijvers en journalisten met een vluchtverleden begeleid werden bij het publiceren van artikelen in het Nederlands.

Ik ben een Syrische journalist, via Majalla probeer ik een brug te slaan tussen vluchtelingen en Nederlanders door artikelen te schrijven over kunst, muziek en cultuur.
mayarsayedwahba@majalla.nl