11 juni: RFG KinoClub vertoont The Mindgame

Op 11 juni is er een nieuwe RFG KinoClub. Dit keer vertonen we The Mind Game, een vervolg op de indrukwekkende documentaire Shadow Game. Na afloop is er een vraaggesprek met de makers. 

In Shadow Game volgden we jonge vluchtelingen op hun gevaarlijke reis naar Europa. In The Mind Game staat het verhaal centraal van één van hen, Sajid Khan Nasiri. Als 14-jarige vluchtte hij in zijn eentje uit Afghanistan. Na een reis van twee jaar vol gevaar en ontberingen – die hij gedetailleerd vastlegde met zijn telefooncamera – arriveert hij in België. Hij weet zeker dat als hij aangekomen is, hij kan ontspannen, naar school kan gaan en een nieuw leven beginnen. Maar eenmaal in België begint er een nieuwe game: de mind game. Een intieme documentaire over de psychologische druk waaraan jonge vluchtelingen blootstaan.

Nagesprek
Sajid Khan Nasiri en regisseur Eefje Blankevoort zijn aanwezig bij de screening en gaan na afloop in gesprek over de film met documentairemakers Lidija Zelovic en Sergej Kreso.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is voor relaties van RFG (gevluchte mediaprofessionals, buddy's) en andere geïnteresseerden. U wordt ontvangen door Salwa Zahar en Forough Tamini.

Praktisch
Taal: De film is in Dari en Nederlands ondertiteld. Het nagesprek is in het Engels.
Adres: De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7 in Amsterdam.
Kosten: De film en het eten worden u gratis aangeboden. Consumpties voor eigen rekening.

Tijden:

16.30 Ontvangst met soep in theatercafé Spinoza (direct naast de Roode Bioscoop)
17.30 film en Q&A
19.30 Einde